როგორ უნდა მოხდეს კონსერვების ნატურალური გზით შენახვა ?
როგორ უნდა მოხდეს კონსერვების ნატურალური გზით შენახვა ?
allmedic
როგორ უნდა მოხდეს კონსერვების ნატურალური გზით შენახვა ?
როგორ უნდა მოხდეს კონსერვების ნატურალური გზით შენახვა ?
როგორ უნდა მოხდეს კონსერვების ნატურალური გზით შენახვა ?

ჩვენ ყველას გაგვიგია ქიმიური საფრთხის შესახებ კონსერვანტებთან მიმართებაში. სახლში ისინი შეგიძლიათ შეინახოთ ისე უსაფრთხოდ, რომ არანაირი ზიანი არ მიაყენოთ თქვენს ჯანმრთელობას.

შეიტყვეთ, თუ როგორ შეიძლება ამის განხორციელება.

კონსერვანტები.

რა შეგვიძლია გავაკეთოთ. დღესდღეობით შესაძლებელია რძე შევინახოთ რამდენიმე კვირის განმავლობაში და მაიონეზი რანდენიმე თვე. ამის გამო ალბათ ხვდებით, თუ რამდენად მტკიცედ შემოვიდა კონსერვანტები კვების მრეწველობაში.

აუცილებელია, რომ კონსერვანტებში არ გავრცელდნენ  სოკოები და ბაქტერიები, ასევე არ დაკარგოს საკვებმა გემო. ვწუხვართ, მაგრამ ასეთი „სასწაულები“ საკმაოდ ძვირადღირებულია. ამიტომ ხშირად ჩვენს მიერ მოხმარებული კონსერვანტები საზიანოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის.

მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ ასეთმა კონსერვებმა შეიძლება გამოიწვიოს ალერგია, მომნელებელი ორგანოების ანთება და ასევე ხელი შეუწყოს კიბოს განვითარებას. ბევრად უფრო უსაფრთხოა ბუნებრივი კონსერვანტები, რომლებიც ცნობილია უხსოვარი დროიდან.

მარილი - უძველესი მეთოდია დაკონსერვებისთვის.

მარილი - ეს არ არის მხოლოდ შესანიშნავი კონსერვანტი, არამედ გემოს გამაძლიერებელიც. მასში პათოგენური მიკროორგანიზმები უბრალოდ იღუპება. ის ასევე გეხმარებათ ბოსტნეულის, სოკოს, ხორცის და თევზის ცოცხლად შენახვაში, 20 % - იანი მარილის ხსნარი კლავს თითქმის ყველა სახის ბაქტერიას -  სტაფილოკოკურსაც.

ძმარი.

არც ერთი საკვები არ ინახება კონსერვში ძმრის გარეშე. ის ხელს უწყობს შეაჩეროს დუღილის პროცესი ყველა საკვების ორგანული მახასიათებლის შენარჩუნებით.

შაქარი.  

შაქარი არის მთავარი საკვები პათოგენების. თუმცა მაღალი კონცენტრაციით შაქრის გამოყენება მავნეა ბაქტერიებისთვის. ასე, რომ ის ადვილად შეიძლება გამოვიყენოთ ბაქტერიების წინააღმდეგ. მაშინაც კი, თუ თქვენ უბრალოდ ზედმეტი მოგივათ შაქარი კენკრაზე, ამ ფორმით შეიძლება გადაარჩინოთ აღნიშნული საკვები.

თაფლი.

თაფლი - არის კიდევ ერთი ბუნებრივი კონსერვანტი, რომელიც შეიძლება გამოვიყენოთ ხორცის, როგორც ახლის ისე შესანახად. მას გააჩნია ანტისეპტიკური და ანტიბაქტერიული ნივთიერებები, ამიტომ  შეუძლია გაანადგუროს თითქმის ყველა სახეობის სოკო და ბაქტერია.

მცენარეული ზეთი.  

მცენარეული ზეთი არ არის ჟანგბადის გადამტანი, ასე რომ თუ პროდუქტს დაასხამთ მცენარეულ ზეთს, ის დიდი ხნის განმავლობაში შეინარჩუნებს თვისობრივობას. ასევე ბევრი ბაქტერიისთვის აუცილებელია ჟანგბადი სიცოცხლისუნარიანობისთვის, ასე რომ მის გარემოში პათოგნომები ვერ ცოცხლობენ დიდხანს. ის კარგად ებრძვის ბაქტერიებს და სოკოებს.

allmedic